blogiin.jpg

Tänään käynnistyi viimeinen vauvakuukausi ennen taaperoaikaa eli tyttö täyttää tänään 11 kk! Paljon on kaikkea hienoa tähän 11 kuukauteen mahtunut. Nyt 11 kuukauden iässä:

- Tyttö on innostunut taaperokärryn kanssa kävelystä ja on siinä koko ajan rohkeampi - eilen käveli jo yhdellä kädellä työntäen.

- Pari kertaa tyttö on ihan vahingossa ottanut pari askelta myös ilman tukea. Silti ei vielä oikeastaan voi sanoa, että hän olisi jo ottanut ensi askeleensa.

- Sanoja tulee jo useampia - osa oma-aloitteisesti ja osa perässä toistaen. Sanoja on mm. moi, äiti, isi, haittaa, en, ei, anna ja joo.

- Tyttö on alkanut huomioida selvästi enemmän myös muita ihmisiä ja myös pehmolelujaan. Tyttö syöttää ja juottaa innoissaan lelujaan ja meitä vanhempia.

- Tyttö ei enää juo lainkaan korviketta vaan aivan oikeaa maitoa. Juominen sujuu edelleen parhaiten pullosta, mutta myös nokkamukista ja jopa oikeasta mukista juonti onnistuu.

 

Kuulumisista muuten nyt ennen kaikkea päivähoitokuulumisia. Nyt olemme nimittäin saaneet selville tytön tulevan päivähoitopaikan. Alunperinhän haimme hoitopaikkaa lähipäiväkotimme pienten ryhmästä, mutta tammikuussa selvisi, että kyseiseen paikkaan tyttö ei tule hoitopaikkaa saamaan, koska paikat ovat täynnä. Samalla kertaa selvisi myös, että hoitopaikkaa ylipäätään on hyvin hankala saada, kun tähän aikaan vuodesta ei paikkoja juurikaan vapaudu. Tuolloin jäimme siis odottamaan epätoivoisesti tietoa siitä, mistä hoitopaikka nyt lopulta järjestyykään... Nyt viime viikolla saimme tietää, että tyttö pääsee kunnalliseen perhepäivähoitoon ja kävimme myös nopeasti tutustumassa hoitopaikkaan ja -tätiin. Kivan oloinen hoitotäti onneksi tuntui olevan. Nyt saattaa vaan vielä olla edessä se, että tyttö ei pääse hoitotaipalettaan kuitenkaan aloittamaan suoraan omassa hoitopaikassa, koska hoitotäti on tänään menossa pieneen leikkaukseen ja saattaa olla vielä sairauslomalla tytön hoidon alkaessa. Onneksi alkuun tyttö olisikin hoidossa ainoastaan osa-aikaisesti, niin voipahan sitten käydä tutustumassa varahoitopaikkaan ja kokeilla hieman isästä ja äidistä erossa olemista.