image.jpg

Hiljaista on ollut blogin puolella tämän viikkoa, mutta niin on ollut muutenkin. Menneeseen viikkoon on kuulunut kuitenkin ennen kaikkea flunssaa, jossa olemme olleet tytön kanssa siis molemmat, ja kotona oloa. Nyt alkaa flunssa olla onneksi pikku hiljaa molemmilla ehkä voiton puolella, joten huomenna on suunnitelmissa käväistä koko perheen kesken kaupungilla ihmisten ilmoilla. Tekee varmasti hyvää.

Tässä viikon mittaan tyttö on opetellut epätoivoisesti seisomaan ilman tukea siinä kuitenkaan onnistumatta. Tämän lisäksi isillekin on nyt esitelty kävely lelukaarta työntäen ja muutoinkin tyttö on hieman onnistunut kävelemään tukea vasten. Ja yritystä kyllä piisaakin.

Tänään on suunnitelmallisesti aloitettu kaksiin päiväuniin siirtyminen ja ainakin tänään onnistui. Aiemmin tyttö nukkui siis kolmet unet, joista ensimmäiset noin parin tunnin hereillä olon jälkeen (kesto n. 30 min), seuraavat unet noin 2,5h jälkeen (kesto 1 -2h) ja viimeiset unet noin 3h hereillä olon jälkeen (kesto 30-40min). Viimeiset unet on ajoittuneet siten, että tyttö on herännyt niiltä 2,5-3h ennen yöunia ja viime aikoina yöunille rauhoittuminen on alkanut hieman vaikeutua, niin tultiin aiihen tulokseen, että koetetaan siirtyä kaksiin uniin. Suunnitelmani mukaisesti tänään venytettiin ensimmäinen hereillä olo 2,5 tuntiin ja ensimmäiset unet olivat n. 1h 10min. Tämän jälkeen tyttö oli hereillä noin 3h ja nukkui sen jälkeen 1h 20min ja oli loppupäivän liikaa väsymättä hereillä eli reilut 5h. Ja yöunille nukahtaminen kävi hienosti. Saa nähdä kuinka huomenna käy.

Ja ihan vain mainintana - reilut seitsemän viikkoa töihin menoon...